طريقة عمل الحواوشى - ملتقى الشفاء الإسلامي

 

اخر عشرة مواضيع :         شرح زاد المستقنع في اختصار المقنع للشيخ محمد الشنقيطي (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 638 - عددالزوار : 425693 )           »          لمحات من سورة الكهف (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 0 - عددالزوار : 16 )           »          قلبٌ وقلم (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 56 - عددالزوار : 12599 )           »          وقفات مع سورة يوسف (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 2 - عددالزوار : 18 )           »          خواطرفي سبيل الله (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 52 - عددالزوار : 13307 )           »          الدعاء والذكر عند قراءة القرآن (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 13 - عددالزوار : 2240 )           »          كيف تجد أخلاقك؟! (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 0 - عددالزوار : 18 )           »          آداب إسلامية في بناء الأسرة (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 0 - عددالزوار : 12 )           »          الإسلام في أفريقيا (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 11 - عددالزوار : 656 )           »          الحياء خلق الإسلام (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 0 - عددالزوار : 13 )           »         

العودة   ملتقى الشفاء الإسلامي > قسم الأسرة المسلمة > ملتقى الطبخ والاطباق المتنوعة
التسجيل التعليمـــات التقويم

ملتقى الطبخ والاطباق المتنوعة ركن يختص بالماكولات والمعجنات والسلطات والحلوايات على انواعها

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
قديم 06-10-2018, 06:52 PM
ميلو مان ميلو مان غير متصل
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Oct 2018
مكان الإقامة: القاهره
الجنس :
المشاركات: 2
075 طريقة عمل الحواوشى

السلام عليكم و رحمه الله و بركاته
انا الشيف ميلو و هقدملكم النهاردة طريقة عمل الحواوشى المصر في البيت بطريقة سهله جدا
و بيعتبر الحواوشي من اشهر الاكلات الشعبية اللي بتتقدم في مصر ، و هو بيتعمل بطريقة سهله جدا
و المكونات بتاعته مش غالية بالعكس رخيصة لو عملنا لحمة مفرومة قليلة و زودنا بصل و توابل هاتبقي اكلة موفرة انشالله ، بس في حاجات صغيرة لازم نخلي بالنا منها زي درجة حرارة الفرن و زي كمية البصل ، و زي ان العيش يكون طري ومش ناشف .
اولا المقادير :
لحمة مفرومة (الكمية علي حسب رغبتك)
بصل مفروم و ياريت يكون بكثرة
فلفل حامي و الكمية براحتك
شطه ناعمه
بهارات لحمة
ملح و فلفل اسود
عيش بلدي طري
بقدونس مفروم و ده وجوده حسب رغبتك بردو يعني ممكن تلغيه
زيت زيتون
طريقة عمل الحواوشي :
الاول نبشر البصل بالمبشرة و بعدن نحطه في طبق كبير
و نحط معاه اللحمة المفرومة و الملح و الفلفل الاسود و الشطه
نقطع الفلفل الحامي و نحطه بردو ، و نفس الكلام مع البقدونس نقطعه و نحطه علي باقي المكونات
و بايديكي بقي قلبي و اعجني كل المكونات دي مع بعضها لحد ما تبقي عجينه حلوة كدة و ماسكه نفسها
دلوقتي بقي هنفتح العيش البلدي و نفصل وشه عن ضهره
و نحط اللحمة المفرومة جوة الضهر و نوزعها كويس في كل الرغيف
و بعد كدة نقفل الرغيف بالوش بتاعه تاني و نقفله كويس
بعد ما نخلص كل ارفغة العيش و اللحمة تخلص
هانجيب شوية زيت زيتون و ندهن كل العيش من فوق و من تحت
دلوقتي هتولعي الفرن و تخليه يسخن ، و بعدن تحطي ارغفة الحواواشي علي شبكه الفرن
و تقليبه علش الوش التاني لما الوش الاولاني يحمر بس خلي بالك لحسن يتحرق
بعد كدة طلعيه و حطيه في طبق التقديم و قدمي معاه مخلل و طحينه و سلطة كمان
و في النهاية اتمني ان طريقة عمل الحواوشى المصري تكون عجبتكم و انتظار رايكم
و شكرا للمتابعة ،، الشيف ميلو
رد مع اقتباس
إضافة رد


الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 1 ( الأعضاء 0 والزوار 1)
 

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


 


الاحد 20 من مارس 2011 , الساعة الان 01:21:21 صباحاً.

Powered by vBulletin V3.8.5. Copyright © 2005 - 2013, By Ali Madkour

[حجم الصفحة الأصلي: 45.29 كيلو بايت... الحجم بعد الضغط 43.60 كيلو بايت... تم توفير 1.69 كيلو بايت...بمعدل (3.74%)]