أكلات جدتى...جربوها مش هاتندموا/ ادخلوووا بسرعه - ملتقى الشفاء الإسلامي

 

اخر عشرة مواضيع :         نباتات منزلية تمتص رطوبة الصيف من البيت.. الصبار أبرزها (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 0 - عددالزوار : 28 )           »          طريقة عمل برجر الفول الصويا.. وجبة سريعة وصحية للنباتيين (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 0 - عددالزوار : 23 )           »          4 وسائل علمية لتكون أكثر لطفًا فى حياتك اليومية.. ابدأ بتحسين طاقتك (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 0 - عددالزوار : 18 )           »          وصفة طبيعية بالقهوة والزبادى لبشرة صافية ومشرقة قبل المناسبات (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 0 - عددالزوار : 22 )           »          3 عادات يومية تزيد من تساقط الشعر مع ارتفاع درجات الحرارة (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 0 - عددالزوار : 25 )           »          6 خطوات فى روتين الإنقاذ السريع للبشرة قبل الخروج من المنزل (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 0 - عددالزوار : 24 )           »          تريندات ألوان الطلاء فى صيف 2025.. الأحمر مع الأصفر موضة ساخنة جدًا (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 0 - عددالزوار : 20 )           »          طريقة عمل كرات اللحم بالبطاطس والمشروم (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 0 - عددالزوار : 21 )           »          وصفات طبيعية لتقشير اليدين بانتظام.. من السكر لزيت جوز الهند (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 0 - عددالزوار : 19 )           »          أبرز 5 تريندات ديكور منزلى في صيف 2025.. لو بتفكر تجدد بيتك (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 0 - عددالزوار : 21 )           »         

العودة   ملتقى الشفاء الإسلامي > قسم الأسرة المسلمة > ملتقى الطبخ والاطباق المتنوعة
التسجيل التعليمـــات التقويم

ملتقى الطبخ والاطباق المتنوعة ركن يختص بالماكولات والمعجنات والسلطات والحلوايات على انواعها

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
قديم 19-01-2008, 11:57 PM
الصورة الرمزية زهرة الياسمينا
زهرة الياسمينا زهرة الياسمينا غير متصل
مشرفة ملتقى القصة والعبرة
 
تاريخ التسجيل: Sep 2007
مكان الإقامة: alex
الجنس :
المشاركات: 4,147
الدولة : Egypt
افتراضي أكلات جدتى...جربوها مش هاتندموا/ ادخلوووا بسرعه




أهلا بأخواتى الغاليات عضوات منتدانا وزائرات ساحتنا
وأنا قاعده النهارده لاقيت نفسى بفتكر جدتى رحمة الله عليها
كنت أحبها جدا جدا
وكانت طبعا طباخه درجه أولى
وإفتكرت أكلاتها
أكلات يمكن محدش سمع عنها أو بقت مش معروفه دلوقتى
لكن لسه فاكره طعمها
قد إيييه كانت لذيذه
عشان كده هنا
هاتلاقوا وصفات لأكلات جدتى

جربوها
بجد مفيده جدا مش هاتندموا

الفهرس

_ سد الحنك
_ الفايش
_المفتقه
_ فول مدمس مطبوخ
_ البصارة

_سد الحنك
على فكره المقادير والوصفات من ست الحبايب أمى الغاليه
أحسن تفتكرونى طباخه شاطره

**سد الحنك**

سمعتوا عنها أنا ياما كلتها وأنا صغيره

المكونات

كوب لبن - كوب إلا ربع دقيق - معلقة سمن أو زيت - معلقتين سكر

الطريقة
نقدح السمن أو الزيت فى طاسة
يوضع الدقيق ونقلب جيدا حتى يبدأ لونه فى التغير
ثم نضع السكر ونقلب قليلا
يوضع اللبن بالتدريج مع التقليب المستمر
تهدأ النار ونستمر فى التقليب
هاتلاقى عندك عجينة حطيها فى قالب وشى عليها سكر بودرة
وممكن تحطى منها بإستخدام بولة الآيس كريم فى كاسات
وبالهنا والشفا

إيييييييه رأيكم حاجه سهله خالص
__________________








رد مع اقتباس
  #2  
قديم 19-01-2008, 11:57 PM
الصورة الرمزية زهرة الياسمينا
زهرة الياسمينا زهرة الياسمينا غير متصل
مشرفة ملتقى القصة والعبرة
 
تاريخ التسجيل: Sep 2007
مكان الإقامة: alex
الجنس :
المشاركات: 4,147
الدولة : Egypt
افتراضي


أكلة جدتى الثانية

**الفايش**


سمعتوا عنها دى كمان
دى عباره عن قراقيش تنفع للفطار أو العشا

المكونات
دقيق أبيض
حمص مطحون أو عدس أصفر مطحون ناعم جدا
لبن
سمن أو زبده
قشطة
ماء
سكر
كركم

الطريقة
المرحلة الأولى
نغلى كوب من اللبن
نحضر برطمان زجاجى نحط فيه معلقة حمص أو عدس ناعم ونصب عليها اللبن المغلى مع معلقتين صغيرين سكر ونقلب جيدا نقفل البرطمان بإحكام ونضعه فى مكان دافىء لمدة 15 ساعه تقريبا

المرحلة الثانيه
نحضر كوب دقيق ونضع عليه اللبن المتخمر إللى فى المرحلة الأولى مع 3 ملاعق صغيرة سكر
نعجن جيدا الخليط مع بعضه ثم نغطيه ونتركه ليتخمر

المرحلة الثالثة
نحضر كيلو دقيق ونضعه مع المرحلة الثانية بعد تخمرها مع معلقتين صغيرين سكر ونعجن بماء دافىء حتى تصبح عجينة متجانسة ومتماسكة ونتركها أيضا للتخمر

المرحلة الأخيرة
نحضر 5 كيلو دقيق وقليل من الماء الدافىء مع معلقتين أو ثلاثة صغيرين سكرمع سمن أو قشطة أو زبدة وممكن نصف الكمية قشطة والنصف الآخر زبدة مع معلقة صغيرة كركم نبدأ نعجن المكونات ثم نخلطها مع عجينة المرحلة الثالثة ونعجن جيدا حتى تتكون عجينة مثل عجينة البيتزا مش ناشفه ومش لينه
ثم تفرد العجينة فى الصوانى وتقطع بالطول ثم نتركها فى مكان دافىء ويفضل أن يكون مشمس حتى تتخمر
يتم خبز الصوانى فى فرن حار حتى يحمر الوجه ثم تقسم الشرائح الطولية إلى وحدات صغيرة بالسكين ويعاد مرة أخرى للفرن بعد أن تهدأ الحرارة حتى تصبح مقرمشة

إيييييييه رأيكم
بجد بجد لذيذه جدا وطعمها تحفة
جربوها مش هاتندموا

__________________








رد مع اقتباس
  #3  
قديم 19-01-2008, 11:58 PM
الصورة الرمزية زهرة الياسمينا
زهرة الياسمينا زهرة الياسمينا غير متصل
مشرفة ملتقى القصة والعبرة
 
تاريخ التسجيل: Sep 2007
مكان الإقامة: alex
الجنس :
المشاركات: 4,147
الدولة : Egypt
افتراضي

أكلة جدتى الثالثة

المفتقة

طبعا إللى بيعمل رجيم يبعد عنها
شوفوها وقولولى رأيكم

المكونات
كيلو عسل اسود
نصف كوب حلبة مطحونة طحن ناعم جدا
2 ملعقة كبيرة دقيق
كوب صغير زيت عادى ويفضل زيت نقى
نصف كوب سمسم محمص
كوب سودانى مكسر فقط

الطريقة
ضعي العسل في وعاء و ضعيه علي النار حتي تظهر فقاقيع طبعا مع التقليب
ولا تتركية يغلى واحترسى من طرطشة الفقاقيع ويفضل عدم وجود اطفال بالمطبخ
احضري الحلبة المطحونة و ضعيها علي العسل وقلبيهم جيدا ليمتزجوا وضعيها على النار مرة اخرى
بمجرد ظهور الفقاقيع ابعدى الوعاء عن النار بسرعة لان كثرة الغليان يمررها وينشفها
في اناء اخر ضعي الزيت مع الدقيق وقلبيهم ليصبح لونة اشقر فاتح ثم ضعي السمسم والسوداني حتى يتغير لونهم ايضا
لا تحمريهم كثيرا في الزيت
ضعي خليط الزيت والدقيق و السمسم و السوداني علي خليط العسل وقلبيهم جيدا جدا
و اتركي الحلبة المعقودة لتبرد
احضرى برطمانات زجاجية وعقميهم على هبو النار واتركيهم ينشفوا حتى لاتفسد المفتقة وصبيها فى البرطمانات

إفطرى بيها كل يوم الصبح وإدعى لجدتى
__________________








رد مع اقتباس
  #4  
قديم 19-01-2008, 11:59 PM
الصورة الرمزية زهرة الياسمينا
زهرة الياسمينا زهرة الياسمينا غير متصل
مشرفة ملتقى القصة والعبرة
 
تاريخ التسجيل: Sep 2007
مكان الإقامة: alex
الجنس :
المشاركات: 4,147
الدولة : Egypt
افتراضي


أكلة جدتى الرابعة



فول مدمس مطبوخ



النهارده جايبه لكم أكله خفيفه مش حلويات تنفع فطار محترم أو عشا لذيذ
وإن خلص الفول أنا مش مسؤول



المكونات


2 كوب فول مدمس
بصلة مقطعة قطع صغيرة
2 طماطم مفرومة أو مبشوره
حزمة بقدونس مفروم ناعم
ملح وملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة كسبرة ناشفة
ملعقتين كبار زيت
قطعةزبدة
3 بيضات أو حسب عدد الأفراد

طريقة التحضير:

يحمر البصل فى صينية فى الزيت حتى يصفر لونه
ثم نضع عليه الطماطم ويترك لمدة 5 دقائق
ثم نضع عليه الفول المدمس ويترك 10 دقائق
ثم نضع التوابل وقطعة الزبده ثم يرفع من على النار
ونقوم بعمل حفره ونكسر البيضه ونضعها فيها ثم الثانيه وهكذا
ونضع الصينيه داخل الفرن الحار 5 دقائق ثم نخرج الصينيه ونرش عليه البقدونس ونغطيها قليلا وتقدم ساخنه

وبالهنا والشفا

بجد طعمه تحفه ولذيذ جدا جدا جربوه وقولولى






__________________








رد مع اقتباس
  #5  
قديم 22-01-2008, 10:47 PM
الصورة الرمزية محمد اسلام
محمد اسلام محمد اسلام غير متصل
مشرف الملتقى الرياضي
 
تاريخ التسجيل: Aug 2007
مكان الإقامة: algeria
الجنس :
المشاركات: 1,322
الدولة : Algeria
افتراضي

ايه نعم والله اختي زهرة الياسمينا فكرتني
اكل الجدات والامهات
كن اساتذة في شيء يسمونه فن الطبخ والاكل
مش اكل فتيات اليوم على السريع وبدون ...ملح
__________________



رد مع اقتباس
  #6  
قديم 07-09-2008, 11:54 AM
فتاه مصرية فتاه مصرية غير متصل
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Jun 2008
مكان الإقامة: alexandreia
الجنس :
المشاركات: 7
الدولة : Egypt
افتراضي

يالها من أكلات لذيذة حقا وأعادتنا الى أصل الطبخ الحقيقى والطعم الرائع
رد مع اقتباس
  #7  
قديم 07-09-2008, 11:56 AM
فتاه مصرية فتاه مصرية غير متصل
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Jun 2008
مكان الإقامة: alexandreia
الجنس :
المشاركات: 7
الدولة : Egypt
افتراضي

يالها من أكلات لذيذة حقا وأعادتنا الى أصل الطبخ الحقيقى والطعم الرائع
رد مع اقتباس
  #8  
قديم 11-09-2008, 04:58 PM
الصورة الرمزية زهرة الياسمينا
زهرة الياسمينا زهرة الياسمينا غير متصل
مشرفة ملتقى القصة والعبرة
 
تاريخ التسجيل: Sep 2007
مكان الإقامة: alex
الجنس :
المشاركات: 4,147
الدولة : Egypt
افتراضي

اشكركم على مروركم الطيب..
__________________








رد مع اقتباس
  #9  
قديم 11-09-2008, 11:53 PM
الصورة الرمزية قطرات الندى
قطرات الندى قطرات الندى غير متصل
مراقبة القسم العلمي والثقافي واللغات
 
تاريخ التسجيل: Oct 2005
مكان الإقامة: ღ҉§…ღ مجموعة زهرات الشفاء ღ …§҉ღ
الجنس :
المشاركات: 18,079
الدولة : Lebanon
افتراضي

يا سلااااااااااااااااااااااااااااام على اكلات الجدة
شئ يفتح النفس
تسلم ايدك و ايد الجدة...
وصفات رائعة..
و سبحان الله اكلات الجدات دائما شئ نذكره و نفتخر به دائما
__________________
-------




فى الشفاءنرتقى و فى الجنة..
ان شاء الله نلتقى..
ღ−ـ‗»مجموعة زهرات الشفاء«‗ـ−ღ

رد مع اقتباس
  #10  
قديم 25-10-2008, 12:06 AM
آمنه آمنه غير متصل
عضو نشيط
 
تاريخ التسجيل: Oct 2007
مكان الإقامة: egypt
الجنس :
المشاركات: 225
الدولة : Egypt
افتراضي

بارك الله فيك
اختى زهرة الياسمينا
وغفر الله لجدتك واحسن مثواها
تسلمى على كل الوصفات اللى قلتيها
لان امة الله تحبهم كلهم
وخصوصا المفتقة والفايش
وطريقة المفتقة دى حاجربها واقلك على النتيجة
جزاك الله خيرا
__________________
رد مع اقتباس
إضافة رد


الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 1 ( الأعضاء 0 والزوار 1)
 

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


 


الاحد 20 من مارس 2011 , الساعة الان 01:21:21 صباحاً.

Powered by vBulletin V3.8.5. Copyright © 2005 - 2013, By Ali Madkour

[حجم الصفحة الأصلي: 105.44 كيلو بايت... الحجم بعد الضغط 99.60 كيلو بايت... تم توفير 5.84 كيلو بايت...بمعدل (5.54%)]