أكلات جدتى...جربوها مش هاتندموا/ ادخلوووا بسرعه
أهلا بأخواتى الغاليات عضوات منتدانا وزائرات ساحتنا وأنا قاعده النهارده لاقيت نفسى بفتكر جدتى رحمة الله عليها كنت أحبها جدا جدا وكانت طبعا طباخه درجه أولىhttp://smileys.smileycentral.com/cat/7/7_13_17.gif وإفتكرت أكلاتها أكلات يمكن محدش سمع عنها أو بقت مش معروفه دلوقتى لكن لسه فاكره طعمها قد إيييه كانت لذيذه عشان كده هنا هاتلاقوا وصفات لأكلات جدتىhttp://smileys.smileycentral.com/cat/15/15_11_2.gif http://www.geocities.com/orionimages/pigbar.gif جربوها بجد مفيده جدا مش هاتندمواhttp://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_1_11.gif http://www.geocities.com/orionimages/pigbar.gif http://smileys.lail-alsahara.com/smileys-15/1.gif_ سد الحنك http://smileys.lail-alsahara.com/smileys-15/2.gif_ الفايش http://smileys.lail-alsahara.com/smileys-15/3.gif_المفتقه http://smileys.lail-alsahara.com/smileys-15/4.gif_ فول مدمس مطبوخ http://smileys.lail-alsahara.com/smileys-15/5.gif_ البصارة http://www.uaekeys.com/fwasel/www.uaekeys.com27.gif http://smileys.lail-alsahara.com/smileys-15/1.gif_سد الحنك على فكره المقادير والوصفات من ست الحبايب أمى الغاليه أحسن تفتكرونى طباخه شاطره سمعتوا عنها أنا ياما كلتها وأنا صغيره المكونات كوب لبن - كوب إلا ربع دقيق - معلقة سمن أو زيت - معلقتين سكر الطريقة نقدح السمن أو الزيت فى طاسة يوضع الدقيق ونقلب جيدا حتى يبدأ لونه فى التغير ثم نضع السكر ونقلب قليلا يوضع اللبن بالتدريج مع التقليب المستمر تهدأ النار ونستمر فى التقليب هاتلاقى عندك عجينة حطيها فى قالب وشى عليها سكر بودرة وممكن تحطى منها بإستخدام بولة الآيس كريم فى كاسات وبالهنا والشفا إيييييييه رأيكم حاجه سهله خالصhttp://forum.amrkhaled.net/images/smilies/icon_razz.gif http://www.uaekeys.com/fwasel/www.uaekeys.com27.gif |
أكلة جدتى الثانية http://smileys.lail-alsahara.com/fawasil/46.gif **الفايش** http://forum.amrkhaled.net/images/smilies/icon_razz.gif http://smileys.lail-alsahara.com/fawasil/46.gif http://www.alfrasha.com/up/1859284160841175816.jpg سمعتوا عنها دى كمان دى عباره عن قراقيش تنفع للفطار أو العشا http://smileys.lail-alsahara.com/fawasil/81.gif المكونات دقيق أبيض حمص مطحون أو عدس أصفر مطحون ناعم جدا لبن سمن أو زبده قشطة ماء سكر كركم http://smileys.lail-alsahara.com/fawasil/81.gif الطريقة المرحلة الأولى نغلى كوب من اللبن نحضر برطمان زجاجى نحط فيه معلقة حمص أو عدس ناعم ونصب عليها اللبن المغلى مع معلقتين صغيرين سكر ونقلب جيدا نقفل البرطمان بإحكام ونضعه فى مكان دافىء لمدة 15 ساعه تقريبا http://smileys.lail-alsahara.com/fawasil/81.gif المرحلة الثانيه نحضر كوب دقيق ونضع عليه اللبن المتخمر إللى فى المرحلة الأولى مع 3 ملاعق صغيرة سكر نعجن جيدا الخليط مع بعضه ثم نغطيه ونتركه ليتخمر http://smileys.lail-alsahara.com/fawasil/81.gif المرحلة الثالثة نحضر كيلو دقيق ونضعه مع المرحلة الثانية بعد تخمرها مع معلقتين صغيرين سكر ونعجن بماء دافىء حتى تصبح عجينة متجانسة ومتماسكة ونتركها أيضا للتخمر http://smileys.lail-alsahara.com/fawasil/81.gif المرحلة الأخيرة نحضر 5 كيلو دقيق وقليل من الماء الدافىء مع معلقتين أو ثلاثة صغيرين سكرمع سمن أو قشطة أو زبدة وممكن نصف الكمية قشطة والنصف الآخر زبدة مع معلقة صغيرة كركم نبدأ نعجن المكونات ثم نخلطها مع عجينة المرحلة الثالثة ونعجن جيدا حتى تتكون عجينة مثل عجينة البيتزا مش ناشفه ومش لينه ثم تفرد العجينة فى الصوانى وتقطع بالطول ثم نتركها فى مكان دافىء ويفضل أن يكون مشمس حتى تتخمر يتم خبز الصوانى فى فرن حار حتى يحمر الوجه ثم تقسم الشرائح الطولية إلى وحدات صغيرة بالسكين ويعاد مرة أخرى للفرن بعد أن تهدأ الحرارة حتى تصبح مقرمشة http://smileys.lail-alsahara.com/fawasil/81.gif إيييييييه رأيكم بجد بجد لذيذه جدا وطعمها تحفة جربوها مش هاتندموا http://smileys.lail-alsahara.com/fawasil/221.gif http://smileys.lail-alsahara.com/fawasil/46.gif |
أكلة جدتى الثالثة http://smileys.lail-alsahara.com/fawasil/135.gif المفتقة http://smileys.lail-alsahara.com/fawasil/135.gif طبعا إللى بيعمل رجيم يبعد عنهاhttp://forum.amrkhaled.net/images/smilies/icon_razz.gif شوفوها وقولولى رأيكم http://www.geocities.com/orionimages/pigbar.gif المكونات كيلو عسل اسود نصف كوب حلبة مطحونة طحن ناعم جدا 2 ملعقة كبيرة دقيق كوب صغير زيت عادى ويفضل زيت نقى نصف كوب سمسم محمص كوب سودانى مكسر فقط http://www.geocities.com/orionimages/pigbar.gif الطريقة ضعي العسل في وعاء و ضعيه علي النار حتي تظهر فقاقيع طبعا مع التقليب ولا تتركية يغلى واحترسى من طرطشة الفقاقيع ويفضل عدم وجود اطفال بالمطبخ احضري الحلبة المطحونة و ضعيها علي العسل وقلبيهم جيدا ليمتزجوا وضعيها على النار مرة اخرى بمجرد ظهور الفقاقيع ابعدى الوعاء عن النار بسرعة لان كثرة الغليان يمررها وينشفها في اناء اخر ضعي الزيت مع الدقيق وقلبيهم ليصبح لونة اشقر فاتح ثم ضعي السمسم والسوداني حتى يتغير لونهم ايضا لا تحمريهم كثيرا في الزيت ضعي خليط الزيت والدقيق و السمسم و السوداني علي خليط العسل وقلبيهم جيدا جدا و اتركي الحلبة المعقودة لتبرد احضرى برطمانات زجاجية وعقميهم على هبو النار واتركيهم ينشفوا حتى لاتفسد المفتقة وصبيها فى البرطمانات http://www.geocities.com/orionimages/pigbar.gif إفطرى بيها كل يوم الصبح وإدعى لجدتى http://www.geocities.com/orionimages/pigbar.gif |
http://www.21za.com/pic/english_welcome004_files/66.gif أكلة جدتى الرابعة http://www.21za.com/pic/decoration006_files/103.gif فول مدمس مطبوخ http://www.21za.com/pic/decoration006_files/103.gif http://www.3bir.com/web/a/12544_01189825768.png النهارده جايبه لكم أكله خفيفه مش حلويات تنفع فطار محترم أو عشا لذيذ وإن خلص الفول أنا مش مسؤولhttp://forum.amrkhaled.net/images/sm...cheesygrin.gif http://www.21za.com/pic/decoration006_files/103.gif المكونات http://www.21za.com/pic/decoration006_files/103.gif 2 كوب فول مدمس بصلة مقطعة قطع صغيرة 2 طماطم مفرومة أو مبشوره حزمة بقدونس مفروم ناعم ملح وملعقة صغيرة كمون ملعقة صغيرة كسبرة ناشفة ملعقتين كبار زيت قطعةزبدة 3 بيضات أو حسب عدد الأفراد http://www.21za.com/pic/decoration006_files/103.gif طريقة التحضير: http://www.21za.com/pic/decoration006_files/103.gif يحمر البصل فى صينية فى الزيت حتى يصفر لونه ثم نضع عليه الطماطم ويترك لمدة 5 دقائق ثم نضع عليه الفول المدمس ويترك 10 دقائق ثم نضع التوابل وقطعة الزبده ثم يرفع من على النار ونقوم بعمل حفره ونكسر البيضه ونضعها فيها ثم الثانيه وهكذا ونضع الصينيه داخل الفرن الحار 5 دقائق ثم نخرج الصينيه ونرش عليه البقدونس ونغطيها قليلا وتقدم ساخنه وبالهنا والشفا http://www.21za.com/pic/decoration006_files/103.gif بجد طعمه تحفه ولذيذ جدا جدا جربوه وقولولى |
ايه نعم والله اختي زهرة الياسمينا فكرتني
اكل الجدات والامهات كن اساتذة في شيء يسمونه فن الطبخ والاكل مش اكل فتيات اليوم على السريع وبدون ...ملح |
يالها من أكلات لذيذة حقا وأعادتنا الى أصل الطبخ الحقيقى والطعم الرائع
|
يالها من أكلات لذيذة حقا وأعادتنا الى أصل الطبخ الحقيقى والطعم الرائع
|
اشكركم على مروركم الطيب.. |
يا سلااااااااااااااااااااااااااااام على اكلات الجدة شئ يفتح النفس:) تسلم ايدك و ايد الجدة...:) وصفات رائعة.. و سبحان الله اكلات الجدات دائما شئ نذكره و نفتخر به دائما:) |
بارك الله فيك اختى زهرة الياسمينا وغفر الله لجدتك واحسن مثواها تسلمى على كل الوصفات اللى قلتيها لان امة الله تحبهم كلهم وخصوصا المفتقة والفايش وطريقة المفتقة دى حاجربها واقلك على النتيجة جزاك الله خيرا |
الساعة الآن : 12:08 AM |
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd By AliMadkour