ملتقى الشفاء الإسلامي

ملتقى الشفاء الإسلامي (http://forum.ashefaa.com/index.php)
-   ملتقى الطبخ والاطباق المتنوعة (http://forum.ashefaa.com/forumdisplay.php?f=28)
-   -   أكلات جدتى...جربوها مش هاتندموا/ ادخلوووا بسرعه (http://forum.ashefaa.com/showthread.php?t=44291)

زهرة الياسمينا 19-01-2008 11:57 PM

أكلات جدتى...جربوها مش هاتندموا/ ادخلوووا بسرعه
 



أهلا بأخواتى الغاليات عضوات منتدانا وزائرات ساحتنا
وأنا قاعده النهارده لاقيت نفسى بفتكر جدتى رحمة الله عليها
كنت أحبها جدا جدا
وكانت طبعا طباخه درجه أولىhttp://smileys.smileycentral.com/cat/7/7_13_17.gif
وإفتكرت أكلاتها
أكلات يمكن محدش سمع عنها أو بقت مش معروفه دلوقتى
لكن لسه فاكره طعمها
قد إيييه كانت لذيذه
عشان كده هنا
هاتلاقوا وصفات لأكلات جدتىhttp://smileys.smileycentral.com/cat/15/15_11_2.gif
http://www.geocities.com/orionimages/pigbar.gif
جربوها
بجد مفيده جدا مش هاتندمواhttp://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_1_11.gif
http://www.geocities.com/orionimages/pigbar.gif


http://smileys.lail-alsahara.com/smileys-15/1.gif_ سد الحنك
http://smileys.lail-alsahara.com/smileys-15/2.gif_ الفايش
http://smileys.lail-alsahara.com/smileys-15/3.gif_المفتقه
http://smileys.lail-alsahara.com/smileys-15/4.gif_ فول مدمس مطبوخ
http://smileys.lail-alsahara.com/smileys-15/5.gif_ البصارة
http://www.uaekeys.com/fwasel/www.uaekeys.com27.gif
http://smileys.lail-alsahara.com/smileys-15/1.gif_سد الحنك
على فكره المقادير والوصفات من ست الحبايب أمى الغاليه
أحسن تفتكرونى طباخه شاطره


سمعتوا عنها أنا ياما كلتها وأنا صغيره

المكونات

كوب لبن - كوب إلا ربع دقيق - معلقة سمن أو زيت - معلقتين سكر

الطريقة
نقدح السمن أو الزيت فى طاسة
يوضع الدقيق ونقلب جيدا حتى يبدأ لونه فى التغير
ثم نضع السكر ونقلب قليلا
يوضع اللبن بالتدريج مع التقليب المستمر
تهدأ النار ونستمر فى التقليب
هاتلاقى عندك عجينة حطيها فى قالب وشى عليها سكر بودرة
وممكن تحطى منها بإستخدام بولة الآيس كريم فى كاسات
وبالهنا والشفا


زهرة الياسمينا 19-01-2008 11:57 PM


أكلة جدتى الثانية
http://smileys.lail-alsahara.com/fawasil/46.gif
**الفايش** http://forum.amrkhaled.net/images/smilies/icon_razz.gif
http://smileys.lail-alsahara.com/fawasil/46.gif
http://www.alfrasha.com/up/1859284160841175816.jpg
سمعتوا عنها دى كمان
دى عباره عن قراقيش تنفع للفطار أو العشا
http://smileys.lail-alsahara.com/fawasil/81.gif
المكونات
دقيق أبيض
حمص مطحون أو عدس أصفر مطحون ناعم جدا
لبن
سمن أو زبده
قشطة
ماء
سكر
كركم
http://smileys.lail-alsahara.com/fawasil/81.gif
الطريقة
المرحلة الأولى
نغلى كوب من اللبن
نحضر برطمان زجاجى نحط فيه معلقة حمص أو عدس ناعم ونصب عليها اللبن المغلى مع معلقتين صغيرين سكر ونقلب جيدا نقفل البرطمان بإحكام ونضعه فى مكان دافىء لمدة 15 ساعه تقريبا
http://smileys.lail-alsahara.com/fawasil/81.gif
المرحلة الثانيه
نحضر كوب دقيق ونضع عليه اللبن المتخمر إللى فى المرحلة الأولى مع 3 ملاعق صغيرة سكر
نعجن جيدا الخليط مع بعضه ثم نغطيه ونتركه ليتخمر
http://smileys.lail-alsahara.com/fawasil/81.gif
المرحلة الثالثة
نحضر كيلو دقيق ونضعه مع المرحلة الثانية بعد تخمرها مع معلقتين صغيرين سكر ونعجن بماء دافىء حتى تصبح عجينة متجانسة ومتماسكة ونتركها أيضا للتخمر
http://smileys.lail-alsahara.com/fawasil/81.gif
المرحلة الأخيرة
نحضر 5 كيلو دقيق وقليل من الماء الدافىء مع معلقتين أو ثلاثة صغيرين سكرمع سمن أو قشطة أو زبدة وممكن نصف الكمية قشطة والنصف الآخر زبدة مع معلقة صغيرة كركم نبدأ نعجن المكونات ثم نخلطها مع عجينة المرحلة الثالثة ونعجن جيدا حتى تتكون عجينة مثل عجينة البيتزا مش ناشفه ومش لينه
ثم تفرد العجينة فى الصوانى وتقطع بالطول ثم نتركها فى مكان دافىء ويفضل أن يكون مشمس حتى تتخمر
يتم خبز الصوانى فى فرن حار حتى يحمر الوجه ثم تقسم الشرائح الطولية إلى وحدات صغيرة بالسكين ويعاد مرة أخرى للفرن بعد أن تهدأ الحرارة حتى تصبح مقرمشة
http://smileys.lail-alsahara.com/fawasil/81.gif
إيييييييه رأيكم
بجد بجد لذيذه جدا وطعمها تحفة
جربوها مش هاتندموا
http://smileys.lail-alsahara.com/fawasil/221.gif
http://smileys.lail-alsahara.com/fawasil/46.gif

زهرة الياسمينا 19-01-2008 11:58 PM

أكلة جدتى الثالثة
http://smileys.lail-alsahara.com/fawasil/135.gif
المفتقة
http://smileys.lail-alsahara.com/fawasil/135.gif
طبعا إللى بيعمل رجيم يبعد عنهاhttp://forum.amrkhaled.net/images/smilies/icon_razz.gif
شوفوها وقولولى رأيكم
http://www.geocities.com/orionimages/pigbar.gif
المكونات
كيلو عسل اسود
نصف كوب حلبة مطحونة طحن ناعم جدا
2 ملعقة كبيرة دقيق
كوب صغير زيت عادى ويفضل زيت نقى
نصف كوب سمسم محمص
كوب سودانى مكسر فقط
http://www.geocities.com/orionimages/pigbar.gif
الطريقة
ضعي العسل في وعاء و ضعيه علي النار حتي تظهر فقاقيع طبعا مع التقليب
ولا تتركية يغلى واحترسى من طرطشة الفقاقيع ويفضل عدم وجود اطفال بالمطبخ
احضري الحلبة المطحونة و ضعيها علي العسل وقلبيهم جيدا ليمتزجوا وضعيها على النار مرة اخرى
بمجرد ظهور الفقاقيع ابعدى الوعاء عن النار بسرعة لان كثرة الغليان يمررها وينشفها
في اناء اخر ضعي الزيت مع الدقيق وقلبيهم ليصبح لونة اشقر فاتح ثم ضعي السمسم والسوداني حتى يتغير لونهم ايضا
لا تحمريهم كثيرا في الزيت
ضعي خليط الزيت والدقيق و السمسم و السوداني علي خليط العسل وقلبيهم جيدا جدا
و اتركي الحلبة المعقودة لتبرد
احضرى برطمانات زجاجية وعقميهم على هبو النار واتركيهم ينشفوا حتى لاتفسد المفتقة وصبيها فى البرطمانات
http://www.geocities.com/orionimages/pigbar.gif
إفطرى بيها كل يوم الصبح وإدعى لجدتى
http://www.geocities.com/orionimages/pigbar.gif

زهرة الياسمينا 19-01-2008 11:59 PM

http://www.21za.com/pic/english_welcome004_files/66.gif
أكلة جدتى الرابعة

http://www.21za.com/pic/decoration006_files/103.gif

فول مدمس مطبوخ

http://www.21za.com/pic/decoration006_files/103.gif
http://www.3bir.com/web/a/12544_01189825768.png
النهارده جايبه لكم أكله خفيفه مش حلويات تنفع فطار محترم أو عشا لذيذ
وإن خلص الفول أنا مش مسؤولhttp://forum.amrkhaled.net/images/sm...cheesygrin.gif

http://www.21za.com/pic/decoration006_files/103.gif

المكونات
http://www.21za.com/pic/decoration006_files/103.gif

2 كوب فول مدمس
بصلة مقطعة قطع صغيرة
2 طماطم مفرومة أو مبشوره
حزمة بقدونس مفروم ناعم
ملح وملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة كسبرة ناشفة
ملعقتين كبار زيت
قطعةزبدة
3 بيضات أو حسب عدد الأفراد
http://www.21za.com/pic/decoration006_files/103.gif
طريقة التحضير:
http://www.21za.com/pic/decoration006_files/103.gif
يحمر البصل فى صينية فى الزيت حتى يصفر لونه
ثم نضع عليه الطماطم ويترك لمدة 5 دقائق
ثم نضع عليه الفول المدمس ويترك 10 دقائق
ثم نضع التوابل وقطعة الزبده ثم يرفع من على النار
ونقوم بعمل حفره ونكسر البيضه ونضعها فيها ثم الثانيه وهكذا
ونضع الصينيه داخل الفرن الحار 5 دقائق ثم نخرج الصينيه ونرش عليه البقدونس ونغطيها قليلا وتقدم ساخنه

وبالهنا والشفا
http://www.21za.com/pic/decoration006_files/103.gif
بجد طعمه تحفه ولذيذ جدا جدا جربوه وقولولى



محمد اسلام 22-01-2008 10:47 PM

ايه نعم والله اختي زهرة الياسمينا فكرتني
اكل الجدات والامهات
كن اساتذة في شيء يسمونه فن الطبخ والاكل
مش اكل فتيات اليوم على السريع وبدون ...ملح

فتاه مصرية 07-09-2008 11:54 AM

يالها من أكلات لذيذة حقا وأعادتنا الى أصل الطبخ الحقيقى والطعم الرائع

فتاه مصرية 07-09-2008 11:56 AM

يالها من أكلات لذيذة حقا وأعادتنا الى أصل الطبخ الحقيقى والطعم الرائع

زهرة الياسمينا 11-09-2008 04:58 PM

اشكركم على مروركم الطيب..

قطرات الندى 11-09-2008 11:53 PM

يا سلااااااااااااااااااااااااااااام على اكلات الجدة
شئ يفتح النفس:)
تسلم ايدك و ايد الجدة...:)
وصفات رائعة..
و سبحان الله اكلات الجدات دائما شئ نذكره و نفتخر به دائما:)

آمنه 25-10-2008 12:06 AM

بارك الله فيك
اختى زهرة الياسمينا
وغفر الله لجدتك واحسن مثواها
تسلمى على كل الوصفات اللى قلتيها
لان امة الله تحبهم كلهم
وخصوصا المفتقة والفايش
وطريقة المفتقة دى حاجربها واقلك على النتيجة
جزاك الله خيرا


الساعة الآن : 12:08 AM

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd By AliMadkour


[حجم الصفحة الأصلي: 32.20 كيلو بايت... الحجم بعد الضغط 31.75 كيلو بايت... تم توفير 0.45 كيلو بايت...بمعدل (1.40%)]