البطاطس تعد من الأكلات التى يمكنك تشكيلها وتقديمها بعدة طرق منها المطبوخ والمحمر ، لكن تبقى على رأس القائمة صينية البطاطس باللحمة، وتعد من أشهر الأكلات المصرية التى يفضلها كل كبير و صغير فى البيوت المصرية ، تقدمها لنا الشيف مريم كشك ، فى طريقة سهلة وبسيطة. https://img.youm7.com/ArticleImgs/20...طس-باللحمة.jpg
صينية بطاطس باللحمة
· نحضر اللحمة ونقطعها مكعبات متوسطة ونتركها .
· نضع اللحمة فى مياه على النار حتى نسلق اللحمة ونتبل المياه جيدا.
· نضع بها ملح و فلفل و ورق لوراو حبهان وبصله كبيرة و ملعقة صغيرة بهارات.
ملعقه صغيرة ثوم مفروم.
· عندما تغلى المياه ننزل اللحمة ، ونتركها تنضج.
· خلال تسوية اللحمة نبدأ ف تجهيز البطاطس .
· نقطع بطاطس حلقات متوسطة.
· بصل شرائح.
· فلفل اخضر شرائح.
· فلفل حراق حسب الرغبة.
· ثمرة طماطم متقطعة اربعة.
· نتركهم على جنب . https://img.youm7.com/ArticleImgs/20...2761-بطاطس.jpg
بطاطس
· عندما تنضج اللحمة نخرجها من الحلة ،و نضعها فى طبق، وفى نفس إناء اللحمة ننزل حلقات البطاطس والطماطم والبصل والفلفل .
· ٣-٤ ملاعق كبيرة صلصة.
· ملعقة كبيرة سمنة او قطعة زبدة.
· نتركها تغلى مع بعضها حتى تنضج البطاطس .
· فى طاجن بايركس أو طاج فخار نضع لبطاطس و بعض من صوص الصلصة حوالي نص كوبايه.
· نبدأ فى وضع قطع اللحمة ونضع صوص الصلصة الباقي .
· نضعها فى الفرن ربع ساعة ثم نضع تحت الشواية ١٠ دقائق. https://img.youm7.com/ArticleImgs/20...طس-باللحمة.jpg
بطاطس باللحمة