ابوالوليد المسلم |
13-12-2020 03:20 AM |
طريقة عمل بطاطس باللحمة المفرومة
طريقة عمل بطاطس باللحمة المفرومة
كتبت إسراء الشرباصى
https://img.youm7.com/large/201807240219251925.jpg بطاطس باللحمة المفرومة
البطاطس من الأكلات المفضلة للكثيرين خاصة الأطفال، ولكن لتستطيعى تحضير طبق جديد من البطاطس يمكنك تحضير البطاطس باللحم المفرومة بخطوات بسيطة والشيف يسر صلاح تقدم لقراء اليوم السابع طريقة عمل البطاطس باللحمة المفرومة.
https://img.youm7.com/ArticleImgs/20...85520896_n.jpg
المقادير
بطاطس صغيرة
لحم مفروم
عصير طماطم
معجون طماطم
بصل مفروم ناعم
ملح و فلفل اسود
معلقة صغيرة دبس رمان
معلقة صغير خل بلسمك
جوزة الطيب
https://img.youm7.com/ArticleImgs/20...86286080_n.jpg
طريقة العمل
نقور البطاطس و نحمرها و القلب الذى يخرج نتيجة التقوير نحمره حتى يصبح ذهبى اللون، وفى مقلاة سخنة نشوح المفروم ونتبلها بملح وفلفل وجوزة الطيب، ونضع مكعب زبدة وبصل مقطع ناعم. ثم نضيف عصير الطماطم ومعجون الصلصة وملح وفلفل ونتركها تتسبك.
ونرص فى صينية قلب البطاطس بعد تحميره ونضيف عليه لحم مفروم ونحشي البطاطس ونرصها فى الصينية وندخلها الفرن حوالى ربع ساعة وتكون بعد ذلك جاهزة للتقديم.
|