صينية فراخ البانيه ....طريقة جديدة جدااا للفراخ - ملتقى الشفاء الإسلامي

 

اخر عشرة مواضيع :         شرح صحيح مسلم الشيخ مصطفى العدوي (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 409 - عددالزوار : 58068 )           »          روائع قرآنية (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 0 - عددالزوار : 32 )           »          السلطان نور الدين والقبر النبوي الشريف (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 0 - عددالزوار : 33 )           »          وليمة جابر بن عبد الله (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 0 - عددالزوار : 35 )           »          سمك العنبر (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 0 - عددالزوار : 14 )           »          لأنسين الروم وساوس الشيطان بخالد (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 0 - عددالزوار : 20 )           »          الصحابي عاصم بن ثابت بن أبي الأقلح (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 0 - عددالزوار : 24 )           »          أو حسبت أن نيل العلا بالتمني..؟ (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 0 - عددالزوار : 37 )           »          عبادة التفكر (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 0 - عددالزوار : 29 )           »          نحن وأطفالنا أينا أحوج إلى الآخر (اخر مشاركة : ابوالوليد المسلم - عددالردود : 0 - عددالزوار : 27 )           »         

العودة   ملتقى الشفاء الإسلامي > قسم الأسرة المسلمة > ملتقى الطبخ والاطباق المتنوعة
التسجيل التعليمـــات التقويم

ملتقى الطبخ والاطباق المتنوعة ركن يختص بالماكولات والمعجنات والسلطات والحلوايات على انواعها

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
قديم 13-02-2009, 06:11 PM
الصورة الرمزية شرف الاسلام
شرف الاسلام شرف الاسلام غير متصل
عضو مشارك
 
تاريخ التسجيل: Feb 2009
مكان الإقامة: مصر
الجنس :
المشاركات: 92
افتراضي صينية فراخ البانيه ....طريقة جديدة جدااا للفراخ

السلام عليكم
ازيكم يا جماعة ايه اخباركم واخبار مطبخكم؟
انهاردة جايبلكم اكلة تجنن
طبعا كلنا بنحب الفراخ البانيه
وبناكلها فى كل مكان
فى البيت او التيك اواى سواء فى الجامعة او النادى او وانت بتتمشى مع اصحابك ودخلت محل أكل
يعنى لا مفر




واكيد فى منكم اللى زهأ منها واتخنق لدرجة انه ممكن يحط ايده تحت المخدة وهو نايم يلاقى حتة فرخة
او يحس وهو فى السرير انه نايم فى طبق كبييييييييييير من البيض والبقسماط

عشان كدة جبتلكوا طريقة جديدة للفراخ البانيه مش مشوية ولا بالبيض والبقسماط ولا مسلوقة ولا محشية ولا شيش طاووق

اولا المكونات


1 كيلو فراخ بانيه متوسطة الحجم والسٌمك



3 حبات بطاطس و3 حبات جزر و2 حبة بصل و4 حبات فلفل
ربع كيلو زيتون اسود او اخضر



10 ملاعق جبنة موزريلا مبشورة
4 ملاعق جبنة رومى مبشورة



كوب صلصة متوسط مخفف بالماء



نصف كوب زيت



واخيرا التوابل

ثانيا الطريقة:

نحضر وعاء القلى ونملاءه بالزيت
نقوم بتحمير الفراخ بدون اى اضافات كما هى بدون دقيق او بيض او بقسماط
نقوم برفعها على ورق لامتصاص الزيت جيدا
نحضر صينية كبيرة ونضع نصف كوب الزيت ثم نضيف جميع الخضار بعد تقطيعه الى قطع صغيرة باستثناء الزيتون هانضيفه فى الاخر
نحمر الخضار فى الزيت لمدة تلت ساعة حتى نشعر انه اصبح طريا وقابل للمضغ
نقوم بوضع الفراخ المحمرة على وش الخضار بالترتيب حتى نملا الصينية نضيف الصلصة ونترك الضينية حتى تغلى لمدة 7 دقايق ثم نضيف اخيرا الجبنة الموزريلا والرومى والشيدر- حسب الرغبة ممكن اكتر من نوع جبنة -ثم نضيف الزيتون والملح والفلفل وندخلها الفرن لمدة تلت ساعة على درجة حرارة متوسطة

وطلعوها بقى وابقوا قابلونى لو الصينية اتغسلت من كتر ماهتتلحس

بجد ياجماعة انا بقالى اكتر من شهر والله مابكلش الفراخ البانية الا بالطريقة دى
وبقيت بعيد عنكم مدمن صوانى
بس ياريت حد يجربها ويرد عليا ويسبلى حتة
رد مع اقتباس
  #2  
قديم 13-02-2009, 06:47 PM
الصورة الرمزية صقر الشفاء
صقر الشفاء صقر الشفاء غير متصل
قلم مميز
 
تاريخ التسجيل: Mar 2007
مكان الإقامة: الشفاء
الجنس :
المشاركات: 829
افتراضي رد: صينية فراخ البانيه ....طريقة جديدة جدااا للفراخ

تسلم على الاكل الى بيفتح النفس هههههههه
__________________
رد مع اقتباس
  #3  
قديم 14-02-2009, 07:03 AM
الصورة الرمزية شرف الاسلام
شرف الاسلام شرف الاسلام غير متصل
عضو مشارك
 
تاريخ التسجيل: Feb 2009
مكان الإقامة: مصر
الجنس :
المشاركات: 92
افتراضي رد: صينية فراخ البانيه ....طريقة جديدة جدااا للفراخ

بالهنا والشفا يا صقر الاسلام
ولما تخلص قوللى عشان اجبلك تانى :d
__________________

اللهم أجمعني انا وجميع أعضاء ملتقى الشفاء
علي حوض النبي صلي الله عليه وسلم
وارزقنا الفردوس الاعلي
آميـــــــــــــــــن
رد مع اقتباس
إضافة رد


الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 1 ( الأعضاء 0 والزوار 1)
 

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


 


الاحد 20 من مارس 2011 , الساعة الان 01:21:21 صباحاً.

Powered by vBulletin V3.8.5. Copyright © 2005 - 2013, By Ali Madkour

[حجم الصفحة الأصلي: 55.11 كيلو بايت... الحجم بعد الضغط 52.48 كيلو بايت... تم توفير 2.63 كيلو بايت...بمعدل (4.76%)]