السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
المقادير.....كيلودقيق ـــــــــنص كيلو لبن ــــــــ بيضتين ــــــــــ قطعة خميرة
شوية سمسم ــــــــــ شوية سكرـــــــــــــــــ ماية دافية للعجن
قرفة وسكرللحشوـــــــــــــــــــ 1/2 كوباية سمنة للعجن ـــــ سمنة +زيت للحشو
شربات(سكر +ماية+لمونة)على النار
الطريقة.....نحط الخميرة مع السكر فى مج مع شوية ماية دافية ونقلبهم ونغطيهم ونسبهم شوية
وبعدين نحطهم على الدقيق ونفرك بادينا كويس زى الكحك كدة وبعدين نحط السمسم
ونقلبة وبعدين السمنة ونفرك كويس ونحط البيض وبعدين ننزل اللبن شوية شوية
ونعجن ولو احتجنا لماية نحط ونعجن لحد ماالعجينة تكون متماسكة ومتلزقش فى الايد
نلم العجينة ونغطيها ونسبها تخمر لمدة ساعة
وبعدين نقطع العجينة كور صغيرة ونفرد كل كورة لوحدها ونفردها لحد ما تكون رقيقة خالص
وبعدين ندهنها سمنة وزيت ونرش القرفة والسكر
وبعدين نلفها رول ونقطعهاونمسك كل واحدة نضغط عليها ونفردها بادينا
ونرسها فى صنية مش مدهونة اى حاجة ويكون بينهم مسافات عشان بتخمر تانى
ونسبها شوية تخمر
وبعدين ندخلها فرن متوسط الحرارة ولما تطلع نسقى كل واحدة معلقة شربات ونسبها لحد ما تبرد
ونشلها من الصنية وتتقدم مع الشاى وبتكون خطييييييييره