ام علي:
-جلاش آلي مش عارفه الاخوات العربيات عندهن نفس الاسم ولا لا.
-واحد و نصف كيلو لبن.
-ثلاثة ارباع كوب سكر للتحليه.
-اربع ملاعق كبيرة قشطه.
-زبدة للتحمير.
-مكسرات محمصه مجروشه او سليمه.
-فانيليا.
الطريقه:
-يؤخذ نصف كمية الجلاش من العبوة حوالي 200 جرام.
تحمر علي النار في الزبدة او تقطع و توضع في صينيه و عليها الزبدة في الفرن حتي يحمر لونها.
يحلي اللبن بالسكر و تضاف له القشطه و المكسرات و الفانيليا و يسخن قليلا ثم يصب علي الجلاش الذي سبق تحميرة.
ممكن يوضع في صينيه او قالب بيركس او طاجن فخار حسب رغبتك.
يوضع في فرن حار من 15 الي 20 دقيقه حتي يحمر الوجه تماما.
تقدم ساخنه.بس خلي بالك لتتلسعوا منها و خاصة الاطفال و بالهنا و ا لشفا.