ملتقى الشفاء الإسلامي

ملتقى الشفاء الإسلامي (http://forum.ashefaa.com/index.php)
-   ملتقى الطبخ والاطباق المتنوعة (http://forum.ashefaa.com/forumdisplay.php?f=28)
-   -   عيون المها (http://forum.ashefaa.com/showthread.php?t=94650)

najlita 10-03-2010 04:51 PM

عيون المها
 
</SPAN>23:50 - يوم أمسhttp://69.59.144.138/icon.aspx?m=profilehttp://69.59.144.138/icon.aspx?m=reply_topic
عيون المها او عيون الست من الاصناف الشهيرة فى الوطن العربى وهى لذيذة للغاية انا شخصيا اعشقها جدا جدا
المقادير
1000جم دقيق ابيض منخول
600 جم زبدة طبيعى
100حم من السكر الناعم للعجين
100 جم سميط بسبوسة
100ج حوز هند ناعم
1 باكو بيكنج بودر اى 18 جرام تقريبا
4 بيضات
فانيليا
4 صفار بيض فقط للتلميع قبل دوخلها الفرن
لعمل الشربات او القطر

1000جم سكر
1000 جم ماء
نصف لميونة
خطوات التحضير
تخلط جميع المقادير مع بعضها وتخلط جيدا وحتى تصبح العجين يابسا لايلذق فى اليد تدهن القوالب بالسمن خفيف حتى لاتلصق تاخد قعط صغيرة من العجينةتلف بين راحة اليدين لتكون مثل العين اى الشكل البيضاوى المدبب وتوضع فى القوالب وتترك مسافة بين كل واحده والاخرى لانها سوف تكبر وتزيد فى الحجم بعد الطهى وبعد الانتهاء من العجين كله تتدهن بصفار البيض وتوضع فى الفرن
الطهى
يتم الطهى فى فرن عالى الحرارة اى 200درجة تقريبا حتى تحمر الوجة
يحضر الشربات ويصب عليها ساخن بعد خرجها من الفرن مباشر بغزارة ويترك لمدة 2 دقيقة وبعدها يصفى باقى الشربات منها وتجمل بالفسدق المفروم او تدهن شيكولاته اى حسب الرغية


http://www.khayma.com/sweets/ayoun.jpg

جنه الاسلام 10-03-2010 05:47 PM

رد: عيون المها
 
تسلم ايدك اختى الكريمه
بارك الله فيكِ

ريحانة دار الشفاء 16-03-2010 06:06 AM

رد: عيون المها
 

نانا_10366 21-03-2010 10:12 PM

رد: عيون المها
 
http://69.59.144.138/icon.aspx?m=reply_topic
عيون المها او عيون الست من الاصناف الشهيرة فى الوطن العربى وهى لذيذة للغاية انا شخصيا اعشقها جدا جدا

المقادير

1000جم دقيق ابيض منخول

600 جم زبدة طبيعى

100حم من السكر الناعم للعجين

100 جم سميط بسبوسة

100ج حوز هند ناعم

1 باكو بيكنج بودر اى 18 جرام تقريبا

4 بيضات

فانيليا

4 صفار بيض فقط للتلميع قبل دوخلها الفرن
لعمل الشربات او القطر

1000جم سكر

1000 جم ماء

نصف لميونة

خطوات التحضير

تخلط جميع المقادير مع بعضها وتخلط جيدا وحتى تصبح العجين يابسا لايلذق فى اليد تدهن القوالب بالسمن خفيف حتى لاتلصق تاخد قعط صغيرة من العجينةتلف بين راحة اليدين لتكون مثل العين اى الشكل البيضاوى المدبب وتوضع فى القوالب وتترك مسافة بين كل واحده والاخرى لانها سوف تكبر وتزيد فى الحجم بعد الطهى وبعد الانتهاء من العجين كله تتدهن بصفار البيض وتوضع فى الفرن

الطهى

يتم الطهى فى فرن عالى الحرارة اى 200درجة تقريبا حتى تحمر الوجة

يحضر الشربات ويصب عليها ساخن بعد خرجها من الفرن مباشر بغزارة ويترك لمدة 2 دقيقة وبعدها يصفى باقى الشربات منها وتجمل بالفسدق المفروم او تدهن شيكولاته اى حسب الرغية


الساعة الآن : 06:47 AM

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd By AliMadkour


[حجم الصفحة الأصلي: 10.18 كيلو بايت... الحجم بعد الضغط 9.96 كيلو بايت... تم توفير 0.22 كيلو بايت...بمعدل (2.16%)]