"فتة الحمص على الطريقة اللبنانية* "
http://img146.imageshack.us/img146/4926/456sz8.gif http://fahadafg.googlepages.com/b140.gif فتة الحمص على الطريقة اللبنانية مقادير الفتة حمص حب مسلوق أو معلب http://www.ojqji.net/upload_center/2...2760ab6c06.jpg خبز لبناني محمص http://www.ojqji.net/upload_center/2...888c52bcd5.jpg 6 علب لبن زبادي يخلط مع: قليل من ماء الحمص عصير نصف ليمونة ملعقة طحينة رشة كمون حبة ثوم مطحونة ملح http://www.ojqji.net/upload_center/2...a7793c0039.jpg توضع طبقة الخبز أولا http://www.ojqji.net/upload_center/2...888c52bcd5.jpg ثم الحمص http://www.ojqji.net/upload_center/2...2760ab6c06.jpg ثم اللبن و أخيرا الصنوبر المقلي مع قليل من الزبد أو السمن http://www.ojqji.net/upload_center/2...e2c3cea646.jpg وصحتين وعافيه |
بسم الله الرحمن الرحيم =============== أختي الكريمة (زهرة الياسمينا) http://www2.0zz0.com/2008/02/04/12/390927887.gif طيبة كتير وزاكيه وأنا أحب أكلة الفتة ولكن ربما أميل أكثر للفتة الفلسطينينة وسأدرج طريقة عمل الفتة الفلسطينينة بعد قليل بإذن الله وإن شاء الله تنال من إعجابك. وفقك الله دائما وسدد طريقك للخير والرشاد *ودمتم شموعا تنيرملتقانا* |
اهلا وسهلا بكِ اختى الغاليه نورتى صفحاتى وانا فى انتظار الفته الفلسطينيه لكى اجربها واكيد هتكون طعمها جميل وشهيه شكرا لكِ اختى الغاليه على المرور الغالى .. |
المقادير: دجاج أو اللحمة أرز بصلة صغيرة 3 فصوص حبهان ورق لورى (اختيارى) ملح فلفل اسود 4 ملاعق كبيرة زيت للقلى 3 فصوص ثوم 4 او 5 حبات فلفل أخضر طويل (حار) عصير 5 ليمونات صغيرة او 2 من الليمون الكبير خبز الرقاق الابيض لوز مقشر كاجو على فكرة طبعا كمية اللحمة او الدجاج او الرز حسب عدد افراد اسرتك الطريقة: اولا نقطع اللحم او الدجاج و نغسله و نحطه فى طنجرةمع الحبهان و البصلة وورق اللورى و فلفل اسود و لتر ماء و نسيبه عل نار حتى يغلي و نحط الملح و ونخفض النار شوية نبلش بالرز نغسل الرز و نحط معلقة السمن او الزيت فى الطنجرة على النار و نقلبه مع الرز دقيقتين و نضيف عليه كوب من شوربة اللحم و تزودي الباقى ماء لو نحتاج و نضبط الملح هلأ نرجع للمكسرات نحمر الكاجو و اللوز فى الزيت و نطلعه نضع التوم و الفلفل الاخضر و عصير الليمون و ملح فى القطعة اللى مع الخلاط إلي عم تنفرم او فى الخلاط نفسه (دى اسمها الدقة) التقديم: نقطع الرقاق قطع صغيرة و نحطه فى صينية التقديم نحط عليه تلت كاسة من مرقة اللحم و نسيبه شوية ييمتصها نحط عليه الارز و بعدين نحط عليهم الكاجو و اللوز المحمصين و عليهم نحط اللحمة او الجاج (يفضل نحمرها بعد سلقها مع معلقة سمن على النار) وبجنبو بنحط الدقة و ناخد منها نحط على الرز وممكن نقدم معها لبن زبادي http://www.moderncafe.net/vb/images/...er_offline.gif وصحتين ع قلبكن :o |
ماشاء الله اختى الغاليه وصفه شهيه وان شاء الله اكيد هجربها وهقولك رائى .... شكرا لكِ يا غاليتى .. تسلم ايدك.
|
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته الله .. الله .. ما أجملها من وصفة لأنها من صاحبة الذوق والجمال كله إنها الغالية والحبيبة :cool: زهرة الياسمينا :cool: التي تعطر بكل مواضيعها رائحة ذكية بعبير روعتها سلمت يداكِ غاليتي دُمتِ بحفظ الله ورعايته....:_11: http://www.ashefaa.com/picup/uploads/033a4f7ded.gif |
ما فى اطيب من الفتة برمضان مع الطبق الرئيسى جزاك الله خيرا مشرفتنا الغالية على الوصفة...يعطيك العافية. |
رد: "فتة الحمص على الطريقة اللبنانية* "
تسلم إيدك على الأكلة |
الساعة الآن : 09:04 AM |
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd By AliMadkour