ابوالوليد المسلم |
13-06-2020 02:28 AM |
طريقة عمل المخبوزات التركية فى المنزل
طريقة عمل المخبوزات التركية فى المنزل
مى الشامى
https://img.youm7.com/large/2017100904070676.jpg
مخبوزات تركية
تعتبر المخبوزات التركية من أكثر المخبوزات التى يقبل عليها الناس وعلى الرغم من ذلك إلا أنها غير متواجدة بشكل كاف فى المحال والأفران، لذلك نقدم لكِ طريقة عمل المخبوزات التركية فى المنزل.
https://img.youm7.com/ArticleImgs/20...68848075_n.jpg
مخبوزات تركية
المقادير
4 كوب دقيق
2 ملعقة كبيرة لبن بودرة
نصف ملعقة صغيرة ملح
4 ملاعق كبيرة زيت
2 ملعقة كبيرة زبادى
(ملعقة كبيرة خميرة فورية + ملعقة كبيرة سكر وندوبهم فى كوب ماء دافئ ونغطيهم 5 دقايق)
ماء دافى للعجن
https://img.youm7.com/ArticleImgs/20...24305681_n.jpg
الطريقه
نخلط الدقيق واللبن البودرة والملح ونضيف خليط الخميرة والزبادى ونضيف ماء دافي لحد ما تلم حوالى ربع كوب وبعدين نضيف الزيت ونغطيها 45 دقيقة
https://img.youm7.com/ArticleImgs/20...96879594_n.jpg
نفرد العجينة ونقطعها شرايط طويلة وعريضة ونفردها شوية ونضيف الحشو، حطى لحمة مفرومة متعصجة وفلفل أخضر وممكن نحط أى حشو.
https://img.youm7.com/ArticleImgs/20...04779273_n.jpg
ونقفلها ونضغط على الأطراف بالشوكة ونحطها فى صينية فيها ورق زبدة مدهون بزيت أو سمنة وندهنها بخلطة التلميع عبارة عن (ملعقة صغيرة قهوة سريعة الذوبان مذابة فى ملعقة صغيرة ماء دافى ونخلطها مع بيضة ونصف ملعقة صغيرة خل ) ونرش سمسم وحبة البركة وندخلها فرن ساخن على حرارة 200° حوالى ربع ساعة لحد ما تاخد لون ذهبى وبالهنا والشفا.
|