ملتقى الشفاء الإسلامي

ملتقى الشفاء الإسلامي (http://forum.ashefaa.com/index.php)
-   ملتقى الطبخ والاطباق المتنوعة (http://forum.ashefaa.com/forumdisplay.php?f=28)
-   -   ورق العنب باللحم المفروم واحسبى التكلفة (http://forum.ashefaa.com/showthread.php?t=226757)

ابوالوليد المسلم 20-02-2020 03:31 AM

ورق العنب باللحم المفروم واحسبى التكلفة
 
ورق العنب باللحم المفروم واحسبى التكلفة

كتبت دينا بدر
https://img.youm7.com/large/9201517135355694.jpg
ورق العنب باللحم المفروم

إذا كنت من محبى تناول محشى تناول محشى ورق العنب فبالتأكيد ستعجبك وصفة اليوم، وهى طريقة عمل محشى ورق العنب باللحم المفروم لوجبة غذائية متكاملة.

مقادير عمل محشى ورق العنب باللحم المفروم:

½ كيلو ورق العنب (الكيلو بـ8 جنيهات)
1 ½ كوب أرز مغسول ومصفى (الكيلو بـ6 جنيهات)
½ كيلو لحم مفروم (الكيلو بـ50 جنيها)
4 أكواب مرقة لحم أو ماء ومكعبات مرقة

عصير 3 ليمونات

2 حبة طماطم مقطعين شرائح (الكيلو بـ2 جنيه)
2 معلقة كبيرة زيت ذرة
1 معلقة صغيرة قرفة

ملح، فلفل أسود

إجمالى التكلفة حوالى 33 جنيها

خطوات عمل محشى ورق العنب باللحم المفروم:

1-اخلطى الأرز مع اللحم المفروم والملح والفلفل.

2-قومى بحشو ورق العنب بخليط الأرز وتأكدى من إغلاق الجوانب جيدا.

3-رصى شرائح الطماطم فى قاع إناء الطهى ثم قومى برص أصابع ورق العنب فوق بعضها البعض وبعدها قومى بإضافة المرقة وعصير الليمون ورشة من الملح.

4-اتركى محشى ورق العنب على النار لمدة 40-45 دقيقة حتى تماما النضج ثم يقدم ساخنا وبالهنا والشفا.




الساعة الآن : 07:27 PM

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd By AliMadkour


[حجم الصفحة الأصلي: 4.91 كيلو بايت... الحجم بعد الضغط 4.81 كيلو بايت... تم توفير 0.09 كيلو بايت...بمعدل (1.91%)]