ملتقى الشفاء الإسلامي

ملتقى الشفاء الإسلامي (http://forum.ashefaa.com/index.php)
-   ملتقى الطبخ والاطباق المتنوعة (http://forum.ashefaa.com/forumdisplay.php?f=28)
-   -   طريقة عمل الكوارع والفته و الممبار بالصور،اكله مصريه شعبيه (http://forum.ashefaa.com/showthread.php?t=119915)

أم عبد الله 20-03-2011 08:36 AM

طريقة عمل الكوارع والفته و الممبار بالصور،اكله مصريه شعبيه
 
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


طريقة عمل الكوارع والفته و الممبار بالصور،اكله مصريه شعبيه، الكوارع والفته و الممبار

ده شكل الكوارع مقطعه ولسه مغسولة تغسل بدقيق وملح للاحتياط
توضع التوابل التاليه
2عود قرفه(دارسين)
ورق لورا
قرنفل(مسمار)
فلفل اسود
ملح
جنزبيل ناعم رشه خفيفه
بصله مقطعه اربعه




الطريقه



نضع الحله على نار بداخلها ماء الي الغليان وبعدين نضيف الكوارع اوالمقادم مع كل التوابل السابقه



http://www.gulfson.com/vb/img/up/34/...b0bb580f71.jpg



تترك على النااااااار حوالى من ساعتين الى ثلاثه ساعات حسب الحجم



تعالو نجهز الفته



انا يحمص الخبز البلدى المقطع مع ملعقه سمنه بلدى و2 فص ثوم مهروس تحمص اما على النار او فى الفرن



http://www.gulfson.com/vb/img/up/34/...bec270916e.jpg



وبعدين تسخن الطاسه ونضع فيها ملعقه سمنه وبعدين الثوم مع رشه خفيفه كسبره ناعمه



حتى يحمر الثوم وبعدين نضيف 2 ملعقه خل وبعده كده نضيف الطماطم المعصوره حوالى حبتين
حتى تتسبك
ناخد 2 ملعقه من الصلصه نضفها على الخبز المحمص ونقلبهاااااا وبعدين نضيف شوربه الكوااااارع



http://www.gulfson.com/vb/img/up/34/...ec6b14feaa.jpg



نغطيها ونتركها جانبا لمده بسيطه حتى يتشرب الخبز من الشربه
ونغطى طبق الفته بالارز الابيض
وباقى الصلصه مع شويه شوربه(كبشه فقط)نغليها مع بعض ونضفها فوق الارز






الكوارع طبعا استوت كويس علشان تكون لذيذه نطلعها من الشوربه ونصفيها وبعدين نحمرها
فى 2 ملعقه سمنه بلدى



وده شكلها النهااائى يا رب تعجبكم



http://www.gulfson.com/vb/img/up/34/...10c05fea31.jpg



دلوقتى هنعمل الممبار او الفوراغ او الامعااااء
بعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح والخل




الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرووووومه وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات
انما فى الممبار البقرى
خليط من الطماطم المسبكه او صلصه
بصل مقطع
شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر
ارز مصرى غير منقوع
طماطم مقطعه مكعبات صغيره
زيت
شطه+ملح+فلفل+اى توابل تفضليها على خلطه المحشى



(((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز))



http://www.gulfson.com/vb/img/up/34/...d9d669f4ca.jpg




نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب
انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف



http://www.gulfson.com/vb/img/up/34/...316e59d5ac.jpg



طبعا ده جزء من الممبار




نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح



http://www.gulfson.com/vb/img/up/34/...9c08eab2bf.jpg



نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع
نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااء
مهمه الخطوه دى علشان التحمير



http://www.gulfson.com/vb/img/up/34/...0c95087730.jpg



نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى
ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد
وده شكله النهائى



http://www.gulfson.com/vb/img/up/34/...7f75272a4b.jpg



وده من الدااااخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل




http://www.gulfson.com/vb/img/up/34/...ab4d2bbd94.jpg

وبالهنا والشفا

منقووول

khadija 21-03-2011 10:29 PM

رد: طريقة عمل الكوارع والفته و الممبار بالصور،اكله مصريه شعبيه
 
http://www.lakii.com/img/all/Jan11/Q4N1og01060255.gif

انين الاقصى 22-03-2011 11:44 AM

رد: طريقة عمل الكوارع والفته و الممبار بالصور،اكله مصريه شعبيه
 
مشكورة شكل الممبار شهي وخاصة بعد التحمير :049:............يعني ما عزمتى أحد شكلك :icon14:.................المهم
بوركت النقل اللذيذ

اسمــــاء 18-04-2011 08:56 PM

رد: طريقة عمل الكوارع والفته و الممبار بالصور،اكله مصريه شعبيه
 
بارك الله فيك

بشير المحمدي 18-04-2011 09:56 PM

رد: طريقة عمل الكوارع والفته و الممبار بالصور،اكله مصريه شعبيه
 
الكوارع طبعا استوت كويس علشان تكون لذيذه نطلعها من الشوربه ونصفيها وبعدين نحمرها
فى 2 ملعقه سمنه بلدى




وده شكلها النهااائى يا رب تعجبكم

الا تعجبنا ياريت تطبخيها النا وتعزمينا نحن بانتظار كواركعكم:rolleyes:
شكرا لكي سيدتي


الساعة الآن : 06:14 PM

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd By AliMadkour


[حجم الصفحة الأصلي: 15.54 كيلو بايت... الحجم بعد الضغط 15.28 كيلو بايت... تم توفير 0.26 كيلو بايت...بمعدل (1.68%)]