طريقة عمل الكوارع والفته و الممبار بالصور،اكله مصريه شعبيه
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته طريقة عمل الكوارع والفته و الممبار بالصور،اكله مصريه شعبيه، الكوارع والفته و الممبار ده شكل الكوارع مقطعه ولسه مغسولة تغسل بدقيق وملح للاحتياط توضع التوابل التاليه 2عود قرفه(دارسين) ورق لورا قرنفل(مسمار) فلفل اسود ملح جنزبيل ناعم رشه خفيفه بصله مقطعه اربعه الطريقه نضع الحله على نار بداخلها ماء الي الغليان وبعدين نضيف الكوارع اوالمقادم مع كل التوابل السابقه http://www.gulfson.com/vb/img/up/34/...b0bb580f71.jpg تترك على النااااااار حوالى من ساعتين الى ثلاثه ساعات حسب الحجم تعالو نجهز الفته انا يحمص الخبز البلدى المقطع مع ملعقه سمنه بلدى و2 فص ثوم مهروس تحمص اما على النار او فى الفرن http://www.gulfson.com/vb/img/up/34/...bec270916e.jpg وبعدين تسخن الطاسه ونضع فيها ملعقه سمنه وبعدين الثوم مع رشه خفيفه كسبره ناعمه حتى يحمر الثوم وبعدين نضيف 2 ملعقه خل وبعده كده نضيف الطماطم المعصوره حوالى حبتين حتى تتسبك ناخد 2 ملعقه من الصلصه نضفها على الخبز المحمص ونقلبهاااااا وبعدين نضيف شوربه الكوااااارع http://www.gulfson.com/vb/img/up/34/...ec6b14feaa.jpg نغطيها ونتركها جانبا لمده بسيطه حتى يتشرب الخبز من الشربه ونغطى طبق الفته بالارز الابيض وباقى الصلصه مع شويه شوربه(كبشه فقط)نغليها مع بعض ونضفها فوق الارز الكوارع طبعا استوت كويس علشان تكون لذيذه نطلعها من الشوربه ونصفيها وبعدين نحمرها فى 2 ملعقه سمنه بلدى وده شكلها النهااائى يا رب تعجبكم http://www.gulfson.com/vb/img/up/34/...10c05fea31.jpg دلوقتى هنعمل الممبار او الفوراغ او الامعااااء بعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح والخل الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرووووومه وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات انما فى الممبار البقرى خليط من الطماطم المسبكه او صلصه بصل مقطع شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر ارز مصرى غير منقوع طماطم مقطعه مكعبات صغيره زيت شطه+ملح+فلفل+اى توابل تفضليها على خلطه المحشى (((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز)) http://www.gulfson.com/vb/img/up/34/...d9d669f4ca.jpg نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف http://www.gulfson.com/vb/img/up/34/...316e59d5ac.jpg طبعا ده جزء من الممبار نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح http://www.gulfson.com/vb/img/up/34/...9c08eab2bf.jpg نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااء مهمه الخطوه دى علشان التحمير http://www.gulfson.com/vb/img/up/34/...0c95087730.jpg نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد وده شكله النهائى http://www.gulfson.com/vb/img/up/34/...7f75272a4b.jpg وده من الدااااخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل http://www.gulfson.com/vb/img/up/34/...ab4d2bbd94.jpg وبالهنا والشفا منقووول |
رد: طريقة عمل الكوارع والفته و الممبار بالصور،اكله مصريه شعبيه
|
رد: طريقة عمل الكوارع والفته و الممبار بالصور،اكله مصريه شعبيه
مشكورة شكل الممبار شهي وخاصة بعد التحمير :049:............يعني ما عزمتى أحد شكلك :icon14:.................المهم
بوركت النقل اللذيذ |
رد: طريقة عمل الكوارع والفته و الممبار بالصور،اكله مصريه شعبيه
بارك الله فيك
|
رد: طريقة عمل الكوارع والفته و الممبار بالصور،اكله مصريه شعبيه
الكوارع طبعا استوت كويس علشان تكون لذيذه نطلعها من الشوربه ونصفيها وبعدين نحمرها
فى 2 ملعقه سمنه بلدى وده شكلها النهااائى يا رب تعجبكم الا تعجبنا ياريت تطبخيها النا وتعزمينا نحن بانتظار كواركعكم:rolleyes: شكرا لكي سيدتي |
الساعة الآن : 06:14 PM |
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd By AliMadkour