المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : طاجن بطاطس باللحم


حمامة الشفاء
17-08-2006, 08:09 PM
طاجن بطاطس باللحم



المقادير½ كيلو لحمة كندوز(( يعني لحمه خروف او عجل صغير )) مقطعة قطع كبيرة
½ كيلو بطاطس
كوب ونصف من عصير الطماطم
ملعقة كبيرة صلصة طماطم
بصلة كبيرة او 2 بصلة متوسطة تقطع شرائح
توابل (ملح ، فلفل ‘ بهارات ، قرفة)
مكعب مرقة دجاج

الطريقة
يسلق اللحم نصف سلق (طبعا هانضيف لماء السلق بصلة صغيرة وحبهان ومستكة وورق لاورا وفلفل اسود )
وبعد كده نرفع اللحمة من ماء السلق ونصفى المرقة (طبعا علشان الحبهان وورق اللاورا ) ونحتفظ بها
تقشر البطاطس وتقطع شرائح متوسطة ( غير سميكة وغير رقيقة )
ندعك شرائح البصل بالتوابل جيدا ونخلطهم بالبطاطس
نحضر طاجن كما هو مبين بالصورة (لازم طاجن يابنات لأن الطعم بيختلف اذا سويتيه فى صينية )
نضع طبقة من البطاطس فى قاع الطاجن (نصف الكمية) ثم نرص قطع اللحمة المسلوقة (نصف سلق) ثم نضع باقى كمية البطاطس
نضيف عصير وصلصة الطاطم مع 2 كوب مرقة اللحم الى الطاجن
نضع الطاجن فى فرن متوسط الحرارة مع تغطية الطاجن بورق الومنيوم
من وقت لأخر ضيفى للبطاطس القليل من المرقة حتى يتم النضج
ثم ارفعى الغطاء واتركى البطاطس تحت الشواية حتى يحمر الوجه



:cool: :cool: :cool: :cool: :cool:

فتاة الاسلام
17-08-2006, 08:11 PM
بسم الله

الله يعطيكي العافية
يمي يمي
مشكورة
بالتوفيق

حمامة الشفاء
17-08-2006, 08:14 PM
مشكوووووووورة
اختي و حبيبتي فتاة الاسلام
على مرورك الطيب

misho almamori
20-08-2006, 04:53 PM
السلام عليكم اشكرك على الاكله لكن انا عراقيه ولا اعرف ماذا تعنين بالطاجن وشكرا

الاميرة المجهوله
07-09-2006, 07:26 PM
يميميميميميميم اكلات ولا روعععععه يسلمووووووووو

حمامة الشفاء
09-09-2006, 01:34 PM
الله يخليكن اخواتي ع المرور الطيب

قطرات الندى
12-09-2006, 12:42 AM
السلام عليكم اختى الكريمة
مشكورة بارك الله فيك
يعطيك العافية