|
ملتقى الطبخ والاطباق المتنوعة ركن يختص بالماكولات والمعجنات والسلطات والحلوايات على انواعها |
![]() |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
|
||||
|
||||
![]() هذا النوع من الخبز متوارث فى النوبيين منذ قديم الازل واحنا بنحب نعمله فتة باللبن والسكر ويمكن اكله مع الجبن والفول ويمكن عمله فتة مع العدس الاصفر ومنة نوعان:نوع غير مخمر وده اللى هاعمله النهاردة والنوع التانى مخمر ده شكل صاج الدوكة اللى بنخبز عليه وهو من الحديد الزهر الثقيل باحضر طبق به ماء ابلل يدى به لانى بافرد العجين بايدى على الصاج واغسل ايدى فيه المقادير والطريقة: طحين (دقيق) +قليل من الملح + ماء عادى **نخلط بحيث نحصل على عجينة مثل عجينة الكيك او اخف قليلا (شبه سايلة) **نصب قليل على الصاج ونفرد بيدنا او بمغرفة (للى تخاف) ونتركه حتى تجف قليلا ثم تقلب على الوجه الاخر لا نتركها تحمر هنا عملت فتة باللبن(الحليب) والسكر مممممممم بنموووووت فيها اتفضلوا معانا ودى طريقة تقديمه بنطويه ونقدمه وبالهنا والشفااااا منقول ![]()
__________________
|
#2
|
|||
|
|||
![]() شكرا..................................
|
#3
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() شكراً كتير على الوصفه الطيبه فقى انتظار المزيد الاجمل يسلموووووووو حبيبتى ![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]() الله يسلمكن من كل سوء أخواتي اسعدني تواجد يا ياسمين ان شاء الله لا تغيبي
__________________
|
#5
|
||||
|
||||
![]() لذيذه سلمت يمناكِ اللهم اجعلها نعمة دائمة علينا لا تزول بالتوفيق
__________________
![]() اللهم احفظ جميع المسلمين وامن ديارهم ورد عنهم شر الاشرار وكيد الفجار وملأ قلوبهم محبة لك وتعظيماً لكتابك وسنة نبيك محمد صلى الله عليه وسلم
|
![]() |
الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 1 ( الأعضاء 0 والزوار 1) | |
|
|
|
Powered by vBulletin V3.8.5. Copyright © 2005 - 2013, By Ali Madkour |